Baby shower – Što pokloniti, obući, trebam li se pripremiti?

Pozvani ste na prvi baby shower, i što sad?

Mota Vam se sto pitanja po glavi, jer, u Vaše vrijeme, baby shower ste mogli vidjeti samo na filmovima. Ovaj običaj polako je počeo stizati i u naše krajeve i sve češće se susrećemo s pozivnicama na isti. Nekad baby shower moramo i organizirati… od kuda krenuti?

U sljedećem tekstu pokušat ćemo odgovoriti na neka pitanja koja bi Vas mogla zanimati.

Ako ste organizatori baby showera od Vas se dosta toga očekuje. Slušati želje buduće majke i pomoći joj u odabiru teme, organizaciji, smišljanju ideja uređenja, zabavnih igara, ukusnih snackova te kutića uspomena u koji ćemo na neki način smjestiti porukice za malenu bebu. Tu Vam uvelike može pomoći Pinterest koji je prepun ideja za sve i svašta pa tako i baby showera.

Ako ste gost, očekivanja su puno manja. Dovoljno je donijeti vedar duh, spremnost na zabavu te poklončić koji će ostati trajna uspomena na taj dan. Oblačenje može i ne mora biti uvjetovano od strane majke, ali najčešće je uvjetovano prostorom na kojem se slavi. To može biti nečija kuća, stan, livada, restoranski prostor…

Pokloni kojima darujemo bebu mogu biti u vidu proizvoda koji će stvarati uspomene i čija će vrijednost rasti s vremenom ili u vidu onih praktičnih koji olakšavaju majci i ocu prve dane s novorođenom bebom. Pokloni se često kupuju u grupama tako da cijena bude pristupačnija, a želje majke i oca ispunjene.

Mi ćemo se potruditi malo Vam olakšati i navesti 8 proizvoda koji su ručni rad, dolaze iz hrvatske, personalizirani su tako da je to poklon koji odaje ljubav prema djetetu u svakom momentu te koji su očarali majke za koje vjerujemo da bi jedan od ovih poklona voljele naći u svom baby shower poklon kutu.

Pa krenimo:

 1. Swaddle Blanket
  Popularan u svijetu radi svoje praktičnosti i načina na koji umiruje novorođenu bebu. Dobro ga je koristiti od samih početaka da beba u međuvremenu ne izgubi onaj osjećaj koji je imala u majčinom trbuhu. Bebe na početku vole sputanost jer ih to podsjeća na udobnost i toplinu koju su osjećale u danima prije rođenja, kada je majčin trbuh bio sve što su poznavale. Lelly Belly swaddle blanket prvi je na hrvatskom tržištu napravljen od materijala sa Oeko tex certifikatom i ponudom personalizacije u vidu konca, tako da cijeli proizvod čuva nježnu kožu novorođenčeta. Baby swaddle možete pronaći na Lelly Belly web stranici.
 2. Milestone Blanket (podloga za fotografiranje / pratilica)
  Ovo je još jedna stvar koju je dobro imati od samih početaka jer nam ona pomaže da pomoću fotografija pratimo svaki novi dan, svaki novi osmjeh na podlozi koju sami personaliziramo i kreiramo. Set fotografija napravljenih na pratilici najčešće se izrađuje za prvi rođendan kada je najbolje vidljivo koliko se beba u tih kratkih godinu dana promijenila. Personaliziranu pratilicu, otisnutu ekološkim bojama na organskom pamuku možete pronaći na Lelly Belly webu. Pratilicu izrađujete vođeni budnim okom dizajnera koji ispunjava sve želje i promjene.
 3. Radosnica
  Prva personalizirana radosnica čiji se tvorci vode krilaticom trajan trag ljubavi, što svaki personalizirani proizvod zapravo i je. Radosnica koja očarava na prvu, kao i na drugu svojom jednostavnošću, elegancijom i prekrasnim pakiranjem. Svaka radosnica radi se ponaosob u suradnji s dizajnericom koja odgovara na sve vaše potrebe te upisuje u njene korice ono što će nekad biti uspomene. Personaliziranu radosnicu možete pronaći na LovePrint-u.
 4. Personalizirani album za fotografije
  Kod gore navedenih LovePrint proizvođača možete također pronaći personalizirani album za fotografije i tako osigurati da se sve one stvari koje prečesto čuvamo samo na elektroničkim uređajima, cloudovima itd. pohrane u prekrasne korice personaliziranog albuma na koji možete pisati posvetu ili citat kao trajnu uspomenu.
 5. Personalizirane tetra pelene
  Ono što se najviše koristi u prvoj godini djetetova života sigurno su tetra pelene. One zauzimaju najviše mjesta u ormaru i najbolji su prvi prijatelj naše bebe. Koristimo ih za kupanje, prematanje, kao podložak za kolica, za bljuckanje, a kasnije za stalno brisanje malenih usta kada počnu rasti zubići. Personalizirane dvostruke tetra pelene s Oeko tex certifikatom također možete pronaći na našem webu, te izabrati vrstu personalizacije, koncem ili ekološkim tiskom, te dimenzije koje odgovaraju potrebama baš Vaše buduće mame.
 6. Personalizirani otirač
  Možda djeluje smiješno što se on tu nalazi, ali kako nekim ljudima sve treba crtati, ovo je poprilično dobra ideja kako ih naučiti da je beba sada u stanu, te da bi voljeli da izuvaju cipele, ne zvone i u današnje vrijeme možda čak i nose maske, naravno, ako piše na otiraču nitko ne smije zamjeriti, ista pravila vrijede za sve, a i majke vole da se zna da su bebice stigle doma i da trebaju mir. Personalizirane otirače možete pronaći na Iskrica Dizajn.
 7. Profesionalni photoshoot
  Da bi personalizirani PhotoBook napunili fotografijama, a budimo realni pola njih će naći svoje mjesto i na zidu, treba nam dobar fotograf. Kod nekih fotografa čarolija je toliko jaka, a i nagrade koje su dobili za svoje uratke da je najbolje naručiti se mjesecima unaprijed. Pošto su majke na početku najčešće neispavane, umorne i pod stalnim stresom oko novog člana obitelji, možete se pobrinuti da ne zaborave te stresne ali najljepše trenutke u životu svog novog života i uplatiti im fotografiranje. Naša preporuka ide Martini Špoljarić i čaroliji koju stvara sa svojim fotografijama, kao i pristupom koji ima prema svakoj obitelji koja pokuca na vrata njezinog studija. Martinu možete naći na Facebooku ili Instagramu.
 8. Dreamoholic
  Još dok sam bila trudna škicala sam nestvarno lijepe rukotvorine ovog malog, ali poznatog brenda. Ručno vezene stvari, kvalitetni pamučni materijali uklopit će se u svaku sobicu i napraviti pravu malu bajkovitu priču. Možete birati između mnoštva proizvoda, kao i svaki predmet personalizirati na svoj način, a ne škodi napomenuti da i sama komunikacija, proizvođač kupac, je veoma ugodna, a odgovori brzi. Proizvode možete pogledati i naručiti na Facebooku ili Instagramu.

Nadamo se da smo Vam pomogli i da ćete uživati na baby showeru. Možda je nešto novo u našem podneblju, ali čim je zabava, to mora da je dobro.

Do čitanja,
Željka.

Zatvori
Sign in
Zatvori
Košarica (0)

Nema proizvoda u košarici. Nema proizvoda u košarici.